Vloerisolatie

U wilt uw vloer isoleren om warmteverlies te voorkomen, omdat u koude voeten heeft of tocht ervaart. Isoleer uw vloer en voorkom warmteverlies, zo is het mogelijk veel warmte binnen in huis te houden. Er zijn diverse isolatiebedrijven die de isolatie graag voor u plaatsen. De vloer isoleren is een kleine klus en goed betaalbaar.

Op deze pagina leest u meer over welke mogelijkheden voor isolatie, mogelijk zijn voor uw huis. Bespaar enorm op de kosten voor vloerisolatie! Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere aanbiedingen van isolatiespecialisten bij u in de buurt. Vergelijk de offertes en reviews en kies de isolatiespecialist die het best bij u past.

De vloer isoleren en nu?

Isoleert u de vloer, dan zijn er een aantal voordelen om van te profiteren. De energierekening zal lager uitvallen, want de verwarming kan een paar graden lager. Uw bespaart jaarlijks een aardig bedrag en is milieu vriendelijk. Voelt u ook tocht en ervaart u een koude vloer? Dan is dit met voerisolatie verleden tijd. Uw leef- of werkklimaat gaat er enorm op voorruit wanneer u isolatie laat plaatsen onder de vloer.

De belangrijkste voordelen van het isoleren van vloeren:

  Energierekening wordt lager: de warmte blijft in het huis hangen en de verwarming kan een aantal graden lager.

  U bespaart het milieu: het CO2 verbruik wordt minder.

  Tocht is verleden tijd: De openstaande verbindingen en kieren worden geheel afgesloten, zodat de kou niet meer door de vloer het huis kan binnendringen.

Verhoogd leef- werkklimaat: U ervaart lekkere warme voeten, warme vloeren, geen koude voeten meer en vochtproblemen zijn voor u verleden tijd.

dakisolatie-kosten

Offerteformulier

Je ontvangt maximaal 5 offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Het is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de ontvangen offertes & bespaar zo tot wel 25% op de totaalprijs!

Wat kost vloerisolatie?

De prijs voor het aanbrengen van vloerisolatie hangt af van diverse factoren. De keuze van het isolatiemateriaal en dikte zijn de belangrijkste factoren die de kosten voor vloerisolatie bepalen. Ook het te isoleren oppervlak en de techniek spelen een grote rol. Een laag schelpen is relatief goedkoop en laat u isolatieschuim aanbrengen dan vallen de kosten hoger uit. Bij de meeste isolatiebedrijven is de prijs gemiddeld €35,- per vierkante meter. Wilt u een offerte op maat voor uw vloer? Ga dan naar het offerteformulier en start met het aanvragen van offertes. U krijgt zo een beeld precies naar uw budget en wensen.

Wat bepaalt de kosten voor vloerisolatie:

  de keuze van het materiaal dat wordt gebruikt voor de vloerisolatie;

  de soort woning en het te isoleren oppervlakte van de vloer;

  de manier van aanbrengen van de isolatie;

  de kosten voor arbeid en uw budget.

Vloerisolatie maar ik heb geen kruipruimte?

Bij vloerisolatie denkt u vast, dit moet aangebracht worden onder de vloer in de kruipruimte. Dit is de ruimte onder uw huis. Maar wat als ik geen kruipruimte. Dan is het toch mogelijk om de vloer te isoleren. U kunt een thermisch folie onder de vloerbedekking aanbrengen. De folie zorgt er dan voor dat uw vloer enige vorm van isolatie geeft.

Een vloer bovenop uw huidige vloer is ook en optie, dit is uiteindelijk wel duurder en is meer werk om uit te voeren. De vloer wordt dan voorzien van een dekvloer, daaronder komt dan de isolatie. Uw vloer wordt wel iets hoger, hierdoor moet het kozijnwerk, deuren of plinten aangepast worden.

Bij deze vorm van isolatie profiteert u wel van een betere isolatie en een lager energierekening.

terugverdientijd

Hoe snel is vloerisolatie terugverdiend?

De prijs voor het aanleggen van vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de €25,- en  €45,-per vierkante meter.

De besparing na het isoleren van de vloer komt op €0,30 en €0,40 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €4,- per m2 per jaar.

Rekent u met deze maatstaven dan is de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 7 tot 8 jaar. Na de terugverdientijd gaat u er alleen maar op verdienen.

Krijg ik subsidie op vloerisolatie?

Vanaf 2 september 2019 is er weer sprake van een landelijke subsidie voor particulieren op vloerisolatie. Het subsidiepotje voor particulieren bedraagt dit jaar 84 miljoen euro, voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is er ook subsidie beschikbaar. Woont u samen met bewoners in een woongebouw en heeft u een VvE. Kijk dan op de energiewijzer van de overheid om te controleren hoeveel subsidie u kunt krijgen voor uw woongebouw. Vraag altijd bij uw gemeente na hoeveel subsidie er beschikbaat is voor uw woongebouw bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Op energiesubsidiewijzer.nl kun je simpel checken hoeveel en waarop u een subsidie kunt ontvangen via uw gemeente. Geen budget dit jaar? Vraag dan bij u gemeente om de aantrekkelijke leningen om het isoleren te bekostigen.

Hoe kan ik mijn vloer isoleren?

U kunt de van onderaf en van bovenaf isoleren. Kiest u voor isolatie van onderaf, dan profiteert u van het hoogste rendement, er moet dan wel voldoende ruimte in de kruipruimte zijn voor het aanbrengen van de isolatie. De isolatiespecialist zal dan de isolatie aanbrengen onder de vloer. Dit kan met schelpen, of purschuim. Geen ruimte beschikbaar onder de vloer.? Isoleer dan van bovenaf. Thermische folie behoort tot de mogelijkheden of een geheel nieuwe dekvloer. De vloer wordt dan wel een stuk hoger. Houd er rekening mee dat ook de plinten, kozijnen en deuren aangepast moeten worden.

Welke vormen van vloerisolatie bestaan er?

Er bestaan diverse vormen om uw vloer te isoleren. De vorm die u kiest voor uw vloer, is mede afhankelijk van de hoogte en ruimte in de kruipruimte. Is de kruipruimte minimaal 30 cm hoog? Dan zijn de opties isolatieschuim of thermische kussens voor u de beste keuze.

Het aanbrengen van isolatieplaten is momenteel de meest toegepaste manier van isoleren. De volgende isolatiematerialen welke toegepast worden zijn; Steenwol, glaswol of EPS-platen. Minder toegepaste isolatiematerialen zijn het aanbrengen van folie, een glaswoldeken of een laag schelpen.

Wilt u uw vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN

PIR vloerisolatie

PIR- PUR-platen, beter bekend als isolatieplaten voor isolatie. De platen zijn samengeperst schuim met een hoge isolatiewaarde. De pur platen of schuim wordt meestal onder het vloeroppervlak aangebracht en heeft een hoge isolatiewaarde. Brengt u isolatieschuim of platen aan, dan is het belangrijk goed te ventileren tijdens het plaatsen van het purschuim of een aantal dagen niet in de woning te verblijven. Bij het aanbrengen van purschuim, komt een geur vrij die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Meestal is de geur binnen enkele dagen verdwenen. De purschuim zorgt voor een vocht en luchtdichte afsluiting van uw kruipruimte. Men zegt dat purschuim de hoogste isolatiewaarde heeft. Uiteindelijk zijn uw budget en wensen doorslaggevend welke keus u maakt om te isoleren. Vraag op deze website via het offerteformulier offertes aan om te bekijken wat voor u de beste keus is.

Luchtkussens isolatie

Gaat u isoleren met luchtkussens, dan heeft u waarschijnlijk weining ruimte in de kruipruimte.Isolatie met luchtkussens is mogelijk vanaf een kruipruimte van 30cm. De lucht tussen de kussens isoleert de warmte en zorgt ervoor dat het niet weg kan. Hierdoor houdt je de warmte binnne en gaat het niet verloren.

Vergeet niet bij het gebruik van luchtkussens een grondzeil aan te leggen zodat het vocht buiten blijft. Dit voorkomt schimmelvorming.  dekosten voor het aanbrengen van isolatie met luchtkussens kost gemiddeld €12,- tot €15,- per vierkante meter.

thermoskussens

Gebruik van isolatieplaten

Isolaren met PUR isolatieplaten is de meest gebruikte vorm van isoleren van vloeren op dit moment. De palten kunnen eenvoudig en snel geplaatst worden. Het isolatiemateriaal bestaat uit EPS, XPS en de beste platen zijn PIR en PUR. PUR is een isolatieplaat verkrijgbaar in schuim of vaste platen. De isolatiewaarde is erg hoog en daarom erg geschikt voor vloeren. XPS wordt toegepast bovenop vloeren omat het erg sterk en bestand is tegen mechanische druk en is goed beloopbaar. EPS is een plaat van polystereen is licht en makkelijk bewerkbaar. Men noemt de EPS platen ook wel piepschuim. Glaswol of rotswol behoort ook tot de mogelijkheden en is ook nog eens goed geluidisolerend.

Gebruik van luchtkussens

Eeen deken van lucht onder de vloer. Een vorm van isolatie die mogelijk is als er geen andere optie mogelijk is. Plaats dan luchtkussen of folie. De thermokussens of folie kan men onder aan de vloer bevestigen en houdt de warmte binnen. Combineer dit altijd met een grondzeil, het grondzeil houd de ruimte vochtvrij wat de isolatie bevorderd. Het plaatsen van de folie is ook milieubewust en voorkomt dat u uw huis enkele dagen moet verlaten. Als zal PUR of PIR een beter isolatieresultaat geven. Dat u jaarlijks op de energierekening zult terugzien.

Isolatie met schelpen

Schelpen en isolatie, milieubewust en relatief voordelig. De bodem van de kruipruimte wordt dan voorzien van een vooraf te bepalen laag schelpen. De dikte van de schlpenlaag bepaalt de isolatiewaarde. Hoe meer schelpen hoe meer isolatiewaarde. Weinig ruimte in de kruipruimte, laat dan een laag schelpen storten. Schelpen absorberen vocht en isoleren goed. De schelpen zijn ook eenvoudig te plaatsen en kosten niet veel geld.

Er is wel een nadeel aan schelpen, deze mogen niet onder water komen te staan. De schelpen verliezen dan hun werking. Heeft u een droge of licht vochtige kruipruimte dan zijn schelpen zeer goed geschikt als isolatiemiddel.

Bezint eer gij begint

De vloer zelf isoleren, lijkt een eenvoudig klusje. Bezint eer gij begint. Het is altijd verstandig advies in te winnen bij diverse isolatiespecialisten. Breng je de isolatie niet volgens de regels aan of gebruik je niet het juiste materiaal dan kan dat voor problemen zorgen. Een vakman kan u precies vertellen en adviseren wat de beste optie is. Breng je vloerisolatie aan in de kruipruimte dan moet je wel weten wat de procedure is en hoe het op de juiste manier aangebracht moet worden. Een isolatiespecialist beschikt over de juiste gereedschappen en kan de klus snel uitvoeren. Meestal is het laten aanbrengen een stuk voordeliger dan zelf doen. Daarom bezint voor gij begint. En maak van u isolatieklus een top project.

Gratis en snel offertes aanvragen

Gekozen voor vloerisolatie laten aanbrengen in uw woning, omdat u de energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is vloerisolatie de beste optie voor u.

Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor vloerisolatie in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Isoleren en vergelijken = Dubbel besparen!

Wilt u uw vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN