Gevelisolatie

Een nieuw jasje aan uw buitengevel geven, flink op energiekosten besparen en een aangenamer leefklimaat in uw woning? Dan is gevelisolatie de juiste keuze. Lees op deze pagina de mogelijkheden, soorten gevelisolatie en natuurlijk wat de prijzen zijn van gevelisolatie. U kunt natuurlijk ook een isolatiespecialist om advies vragen. Het isoleren van de buitengevel wordt toegepast als het isoleren van de spouwmuur niet mogelijk is of als het aanzicht van de gevel is verslechterd. Gevelisolatie wordt uitgevoerd met Polystyreen platen. Deze worden op de gevel geplakt en afgewerkt met een laag van spagtelputz, glad stucwerk, beplating van hout of steenstrips.

Benieuwd naar wat gevelisolatie kost?

Wat zijn de kosten voor gevelisolatie of wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn voor uw situatie. Ons advies is, vraag advies en offertes aan bij  isolatiespecialisten bij u in de regio. Vraag hier advies en offertes aan via het offerteformulier. Isolatie offertes vergelijken brengt u gratis en snel in contact met meerdere bedrijven, die u graag te woord staan bij uw isolatieproject.

De mogelijkheden van gevelisolatie?

Gevelisolatie wat is dat? Gevelisolatie kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op deze pagina vindt je informatie over isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest toegepaste systeem in Nederland. Deze vorm van isolatie is relatief gezien het goedkoopst en de besparing het meest. Huizen van voor 1985 hebben geen spouwmuur of een heel kleine ruimte in de spouwmuur. De spouw volspuiten heeft dus weinig effect. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor buiten gevelisolatie. Bij buiten gevelisolatie bevestigd het isolatiebedrijf isolatieplaten op de buitengevel, opvolgend wordt de gevel afgewerkt met spagtelputz, stucwerk of gevelbekleding.

Offerteformulier

Je ontvangt maximaal 5 offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Het is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de ontvangen offertes & bespaar zo tot wel 25% op de totaalprijs!

Kosten gevelisolatie buitenzijde

Gaat u gevelisolatie plaatsen aan de buitenzijde dan moet u rekenen op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus. De besparing met gevelisolatie is dan ook zeer hoog. De prijzen worden bepaald door diverse factoren, het oppervlakte van de te isoleren gevels, de materiaalsoort en de arbeidskosten. Voor buiten gevelisolatie moet u rekenen op een gemiddelde prijs per m² van €135,- tot €150,-. Onderstaande tabel geeft u wat meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Prijstabel: Gevelisolatie gevels buiten

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs buitenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €3.750,- tot €3.950,- €135,- tot €150,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.750,- tot €9.850,- €135,- tot €150,-
Hoekwoning 65 m² €9.750,- tot €10.550,- €140,- tot €160,-
2 onder 1 kap 105 m² €13.750,- tot €17.550,- €115,- tot €160,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,- €120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen gevelisolatie buitenzijde

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een duurzame manier van isoleren, en profiteert u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vergunningen voor buitengevelisolatie?

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u maakt. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz of steenstrips. Omdat het uiterlijk van uw woning zodanig veranderd, heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. Meestal is buitengevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

Hoe wordt gevelisolatie aangebracht?

Prijs gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van uw huis is al mogelijk vanaf €90,- per m². Dit is vaak inclusief afwerking. De isolatie die wordt geplaatst is dan dikker dan isolatie van de spouw. De prijs voor gevelisolatie aan de binnenzijde kan sterk varieëren, vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Voor een rijtjeshuis betaalt u ongeveer €6.750,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Voor een appartement, liggen de vanafprijzen rond de €2.750-. In onderstaande tabel vindt u meer prijzen voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

Prijstabel: Prijs gevelisolatie binnenzijde

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €2.750,- tot €3.150,- €91,- tot €115,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.750,- tot €7.150,- €99,- tot €125,-
Hoekwoning 65 m² €6.900,- tot €7.950,- €110,- tot €125,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.750,- tot €11.750,- €89,- tot €115,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €110,- tot €125,-

* De prijzen in deze tabel zijn gemiddeld, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen isolatie binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde wordt toegepast als alle andere opties van isolatie niet toepasbaar zijn. De meest woningen hebben geen weinig isolatie, hierdoor verliest uw woning veel warmte. Isoleert u de binnenkant dan profiteert u van diverse voordelen. De energierekening wordt lager, de warmte blijft in huis hangen. Vochtproblemen en kou zijn dan verleden tijd, en uw woon- of werkklimaat stijgen. De isolatiespecialisten werken de isolatie ook geheel af met gipsplaten of een andere bekleding. Uiteraard zal dit de waarde van uw huis doen stijgen.

Isoleren van de spouwmuur wel of niet?

Wilt u de spouw isoleren, dan wordt deze volgespoten met vlokken of parels, isoleert u de binnenzijde van de gevel, dan worden er isolatieplaten of glas- en  steenwol materiaal geplaatst tegen de muren. Spouwmuurisolatie is de voordeligste vorm, meestal heeft spouwmuurisolatie een terugverdientijd van gemiddeld 4-5 jaar. Gevelisolatieplaten plaatsen leverd wel meer rendement op dus een nog lagere energierekening.

dakisolatie-kosten

Isolatie mogelijkheden

Er bestaan diverse materiaalsoorten voor het isoleren van de gevel. De vorm die u kiest, is afhankelijk van uw budget en wensen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld isolatieplaten, stucwerk, spagtelputz, gipsplaten of steenstrips. Nog een vorm van afwerking is gevelbekleding van metaal of hout.

Isolatieplaten EPS

EPS isolatieplaten kunt u gebruiken om de gevel te isoleren aan de binnenzijde en buitenzijde van de gevel. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen isolatiewaarde. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen en eenvoudig aan te brengen. De meest gerbuikte materiaalsoorten voor isolatie zijn EPS-platen, XPS-platen, PUR-platen of PIR-platen. De isolatiespecialist bevestigd de platen met SL 700 hechtmortel op de muur, en als premium optie kan gekozen worden om de isolatieplaten extra vast te zetten met pluggen.

Stucwerk/spagtelputz

De meest toegepaste vorm van gevelisolatie is de buitengevel isoleren met isolatieplaten en af te werken met stucwerk of spagtelputz. De isolatievorm is relatief goedkoop, weegt weinig en uw woonhuis krijgt een nieuw jasje. De gevelisolatie houd de warmte binnen en de gevel is beschermt tegen kou, vocht en bevriezing. Hierdoor zal een warm en fijn leef- of werkklimaat ontstaan in uw woning. Uiteindelijk is deze vorm van isolatie de beste manier om flink te besparen op de energierekening.

Gevelisolatiesystemen buitenzijde

De vormen van gevelisolatie op de buitengevels bestaat uit isolatieplaten, een mortellaag, bewapeningslaag en een decoratieve afwerklaag. De verkrijgbare gevelisolatiesystemen zijn van hoge kwaliteit en hebben elk hun eigen voordelen.

Het energieverbruik is fors lager en het leef- en werkklimaat wordt beter. In de zomer zal het koeler zijn in huis, omdat de warmte buiten blijft door de isolatie en in de winter blijft de warmte in huis behouden. De terugverdientijd van gevelisolatie is meestal tussen de 10 tot 15 jaar. Op gevelisolatie geldt  vanaf 2 september 2019 een subsidie van 25 euro per m2. Wees er snel bij want op=op. Vraag bij uw eigen gemeente, welke subsidie mogelijkheden bestaan voor het isoleren van uw huis.

Steenstrips afwerking

Toepassen van steenstrips heeft vele voordelen, uw woning wordt volledig afgesloten met een gevelbekleding. De isolatie zorgt voor een gehele afsluiting van lucht en vocht stromingen en zal dus een forse besparing opleveren op de energierekening. Bij het gebruik van steenstrips afwerking veranderd het aanzicht van de gevel niet. Dit is ook erg belangrijk bij het aanvragen van een vergunning. Wijzigt de huidige karakter van de gevel niet, dan krijigt u  eventueel toch een vergunning voor monumentale of woningen in het stadsgezicht. De steenstrips worden door middel van verlijming aangebracht en de steenstrips kunnen zowel zonder als met voegen geplaatst worden.

Gevelbekleding met houtelementen

Gaat u de gevel afwerken met hout, dan heeft u de keuze uit thermowood of tropisch hardhout. De houten platen worden met een frame op de isolatie bevestigd. Vaak gebeurd dit horizontaal of verticaal. De houten gevelbekleding laat uw woning stralen en geeft een warme en authentieke uitstraling. De houten afwerking is te verkijgen in onbehandeld of behandeld met een verf of olie. Onbehandeld hout kan in de loop van de jaren vergrijzen. Het hout is eenvoudig te onderhoud met olie of een jaarlijkse schilderbeurt. Dit zal het uiterlijk langer stralend houden en het aanzicht van uw woning of woongebouw verrijken.

Gevelisolatie buitenmuur of de binnenmuur?

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN

Wat te verwachten van de isolatiespecialist?

Lees hier hoe een isolatiespecialist de isolatie aanbrengt op de buitengevel?

Allereerst plaatst de specialist isolatieplaten tegen de bestaande gevel. Hier overheen wordt de nieuwe gevelbekleding geplaatst, vaak in de vorm van spagtelputz, stucwerk, steenstrips of andere isolatiesoorten. Bij het isoleren van de buitenzijde zijn wel behoorlijke arbeidskosten en materiaalkosten van toepassing.

Wilt u de gevel aan de binnenzijde isoleren? Dan wordt dit uitgevoerd doormiddel van het plaatsen van voorzetwanden op de binnenmuur. Er wordt een houten frame geplaatst en hiertussen plaatst men het isolatiemateriaal. Binnenmuurisolatie is meestal goedkoper dan isolatie op de buitengevel. Binnenmuurisolatie gekozen?

Let er dan op, dat de isolatie op de juiste manier wordt geplaatst en dat er een dampscherm tussenkomt, hierdoor voorkomt u vochtproblemen in de toekomst.

Tips en weetjes voor gevelisolatie

De keuze gemaakt om gevelisolatie aan te brengen door een isolatiespecialist? Houdt dan rekening met de volgende weetjes. Vraag isolatiespecialisten om vrijblijvend advies. Om u een beeld te geven, hebben we enkele aandachts punten hieronder beschreven.

  Bekijk eerst goed of er al isolatie aanwezig is. Is er niets zichtbaar, vraag dan een isolatiebedrijf om advies en een controle.

Start u met isoleren, vergeet dan niet ook advies te vragen of offertes aan te vragen voor de isolatie van de rest van uw woonhuis. Het is goed mogelijk dat bij het toepassen van een isolatiemiddel er vochtproblemen kunnen ontstaan. Soms is het voordeliger om meerdere isolatiemiddelen toe te passen. De prijs zal dan ook enigzins aantrekkelijker worden.

Vraag goed na bij uw gemeente wat de voorwaarden zijn en of isolatie wel is toegestaan. Bij monumentale en stadgezicht woningen kan het zijn dat de gekozen isolatievorm moet worden aangepast om een vergunning te verkrijgen.

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de isolatie laat plaatsen.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals gevelisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gekozen voor gevelisolatie laten aanbrengen op de gevels van uw woning omdat u uw energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is gevelisolatie de beste optie voor u.

Met offertes en advies van onze aangesloten isolatiespecialisten komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor gevelisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Gevelisolatie buitenmuur of de binnenmuur?

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN