Geluidsisolatie

Geluidsoverlast, vervelend maar toch heel goed op te lossen. Breng geluidsisolatie aan. Lees op deze pagina de mogelijkheden, soorten geluidsisolatie en natuurlijk wat de prijzen zijn van geluidsisolatie of vraag een isolatiespecialist om advies. De vakman kan u precies vertellen hoe en met wat u geluidsoverlast kunt oplossen. Geluidsisolatie kan binnen of buiten eenvoudig aangebracht worden. Door middel van bijvoorbeeld, plaatsen van isolatieplaten tegen de wanden, geluidswerend glas of geluidsisolatiekorrels in de spouwmuur.

Vergelijk altijd, zo heb je met een kleine investering al snel uw woning of bedrijfspand geluidsdicht. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Betaal niet te veel voor je isolatieklus en kom in  contact met gespecialiseerde bedrijven voor geluidsisolatie.

De voordelen van geluidsisolatie

Geluidsisolatie wordt vaak toegepast door muzikanten of als u dicht bij horeca gelegenheden woont. Ook wonen aan een drukke weg kan geluidsoverlast veroorzaken. Of zijn uw buren nogal luidruchtig. Vraag dan bij isolatiespecialisten om advies wat voor u de beste keus is om geluidsoverlast te beperken. Na het aanbrengen van geluidsisolatie kunt u heerlijk genieten van uw rust en behoort geluidsoverlast tot het verleden.

De belangrijkste voordelen:

  Meer rust in uw eigen omgeving.

  Isolatiewaarde van uw woning gaat omhoog.

  Geluidsoverlast van buiten is verledentijd.

  Wooncomfort gaat omhoog.

dakisolatie-kosten

Offerteformulier

Je ontvangt maximaal 5 offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Het is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de ontvangen offertes & bespaar zo tot wel 25% op de totaalprijs!

Geluidsisolatie binnen of buiten?

Kiest u voor geluidsisolatie, dan kan de isolatie via binnen of buiten toegepast worden. Isolatiekorrels in de spouwmuur, geluidswerend glas, isolatieplaten op de binnenmuren of dakisolatie binnen en buiten. Tevens zal de isolatiewaarde van uw woning stijgen en bespaart u ook nog eens op energie. Vloerisolatie voorkomt trillingen van verkeer en plafondisolatie voorkomt geluid van airconditioning apparatuur.

Wanden binnen

Geluidsisolatie kan op diverse plaatsen worden aangebracht, zowel binnen als buiten. De spouwmuur isoleren is een van de meest voorkomende isolatietechniek om geluidsoverlast te beperken. De spouwmuur vindt u tussen de buitengevel en de binnenmuur. De isolatiematerialen die vaak gebruikt worden zijn PUR, tempex isolatiekorrels en steen- en glaswol doen het ook zeer goed. Met spouwmuurisolatie bent u verzekerd van een rustig en stille leef- en werkomgeving.

Hoe beter het isolatiemateriaal, hoe beter de isolatiewaarde. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, met ieder zijn eigen isolatiewaarde. Geluidsisolatie via de binnenmuur wordt het meest toegepast. Isolatiemateriaal wordt dan in een frame op de muur aangebracht en afgewerkt naar uw wensen.  De afwerking kan met gipsplaten of wandpanelen. Dit is afhankelijk van uw budget en wensen.

Ruimte tussen plafonds

Geluidsisolatie word het meest toegepast in plafonds in verband met overlast van de bovenburen. Of bevindt zich een airconditionings apparaat op uw dak? Het is dan mogelijik om isolatie aan te brengen in het plafond. De geluiden worden dan geisoleerd en stijgt uw wooncomfort. Eveneens zal de warmte in huis blijven hangen en bespaart u ook nog eens op de energierekening. De isolatie word in het plafond of op het plafond aangebracht. Het plafond word dan iets verlaagd. De montage word uitgevoerd met geluidsdempers. Na het aanbrengen kan de isolatie afgewerkt worden. Trillingen en geluidsoverlast behoren dan tot het verleden.

Vloer isoleren

Nog een optie is om de vloer te isoleren. Heeft u onderburen, dan zullen zij minder last van u hebben en andersom u minder last van hen. Geluidsoverlast komt veel voor, vooral in appartementencomplexen of woningen die uit meerdere lagen bestaan. De holle ruimte tussen de vloer of plafond, veroorzaken de meeste overlast. Net als een geluidsbox fungeert de ruimte als klankkast en zal de geluiden versterken. Meestal is een isolatievloer onder de vloerbedekking al een hele verbetering. Is de geluidoverlast nog te veel, kies dan voor isolatieplaten onder de vloer. Vraag offertes en advies aan en kom te weten wat de beste optie is voor uw situatie.

Glas isolatie

Nog steeds enkelglas in uw woning of bedrijfspand? Dan is het verstandig om eens te bekijken hoeveel dubbel glas kost. HR++ glas heeft een hoge geluidsisolerende waarde.  Er bestaat ook geluidsisoleren glas. Deze zijn in kosten relatief iets hoger maar het geluid word flink gereduceerd. Vraag offertes aan voor prijzen en mogelijkheden.

Kom hier alles te weten over isolatieglas. 

Deuren en kozijnen

Deuren en kozijnen zijn van nature niet geluidsisolerend, maar ze bestaan wel. Heeft u bijvoorbeeld stalen kozijnen, dan ervaart u vast veel geluidsoverlast. Of woont u in een gemeenschappelijk gebouw met dunne spaanplaat deuren. Deze deuren zijn niet geluidsisolerend, alle geluiden zijn goed hoorbaar en privacy laat te wensen over. Vraag advies aan een isolatiespecialist om uw kozijnen of deuren te vervangen. Hierdoor zal privacy en woongenot enorm stijgen. Voor relatief weinig geld hebt u al nieuwe kozijnen of deuren. Tevens isoleert uw nieuwe aanwinst gelijk ook uw woning en bespaart u op energie.

Gevelisolatie

Woont u in de buurt bij een basisschool of druk winkelcentrum, dan heeft u waarschijn behoorlijk overlast van geluid. Start dan met gevelisolatie. Het principe van gevelisolatie gaat alsvolgt. Plaats gevelplaten tegen de gevel. Zoals steenstripsplaten of houten panelen. De platen zijn zeer geluidsisolerend en tevens geven ze een nieuw jasje aan u woning. Niet alleen zijn de platen geluidsisolerend, maar ook warmte blijft in huis hangen. Hierdoor bespaart u ook nog eens op de energierekening. Vraag altijd een vergunning aan voordat u de gevel wijzigd, dit is noodzakelijk ivm stadsaanzicht of een monumentaal woongebouw. Op de  website van het omgevingsloket vindt je allee informatie over vergunningen en kun je direct een aanvraag doen voor uw woning of woongebouw. Vraag ook aan de vakman wat het kost om het glas te vervangen (als u nog enkelglas heeft). De voordelen zijn maximaal met een combinatie van gevelisolatie en isolatieglas. Wilt u het helemaal goed doen, overweeg dan ook spouwmuurisolatie. De spouwmuur isoleren heeft ook enorme voordelen op het gebied van geluidsisolatie.

Dak en geluidsisolatie

Dak nog niet geisoleerd? Start dan met dakisolatie. Via het dak ervaart u ook veel geluidshinder. Vooral als u dicht bij een luchthaven woont of een industrieterrein. Het isoleren van uw dak kent vele voordelen. In het verleden is dakisolatie in een lichte vorm aangebracht in woonhuizen. De isolatie is erg dun en heeft geen enkele isolatiewaarde op het gebied van geluid. Plaats een dikkere isolatie en u ervaart direct de voordelen. Minder last van geluidstrillingen en uw huis voelt warm en comfortabel. Grind of een grasdak doen ook wonderen. Relatief goedkoop en maximaal rendement. Heeft u een schuin dak, dan is isolatie van de binnenzijde een optie. Dit is eenvoudig zelf te doen, door glaswol of steenwol tussen de gordingen van het dak te plaatsen en af te werken met gipsplaten. Vergeet niet een dampscherm aan te brengen om vochtproblemen te voorkomen. Vergeet ook niet dat een vakman deze klus, snel en relatief goedkoop voor u kan uitvoeren.

Geluidsisolatie en de materialen

Er bestaan verschillende soorten geluidsisolerende materialen. Isolatiemateriaal wat geluid isoleerd en geluidsabsorberend materiaal. Met isolatieplaten oftewel EPS gevelisolatie houdt u het geluid buiten of binnen. Het absorberende isolatiemateriaal, weert geluid van binnenuit. Deze worden vaak toegepast in appartementencomplexen of in een woongebouw. Overlast van bovenburen en onderburen behoren dan tot verledentijd. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen geluidisolatie waarde. Glas- en steenwol zijn uitstekende isolerende materialen en thermisch isoleren met aluminiumfolie met daartussen een holle luchtgevulde ruimte is een veel gebruikte manier om te isoleren. Ook EPS- of PIR-platen behoren tot de mogelijkheid. PUR-schuim werkt warmte isolerend en is maximaal geluidisolerend. Als laatste zijn kurk of rotswol, perfecte opties voor het isoleren van vloeren.

Geluidsisolatie plaatsen ja of nee?

Geluidsoverlast is niet prettig, het verstoort uw wooncomfort en waarschijnlijk slaapt u er niet beter op. Werkt u thuis dan kan geluidsoverlast, storend zijn. Ervaart u deze problemen dan is het wellicht verstandig advies in te winnen, wat de opties zijn voor u om geluidsisolatie aan te brengen in uw woning of bedrijfspand. Op deze pagina komt u in contact met vakbedrijven, die u graag te woord staan met advies en een kostenoverzicht. De offertes zijn vrijblijvend en u kunt kiezen tussen verschillende materialen. De prijs voor geluidsisolatie kan erom meevallen, en uw woon en werkcomfort zullen beter zijn. Uiteindelijk is de isolatie afhankelijk van uw budget en wensen.

terugverdientijd

Kosten geluidsisolatie?

Nu u op de hoogte bent, wilt u vast weten wat het kost? Wat de kosten bepalen zijn: de hoeveelheid te isoleren oppervlakte, het isolatiemateriaal en de afwerking die u kiest. Houdt ook rekening met de vakman die u kiest. Er zijn klusjesmannen die dit goed  en voordelig kunnen uitvoeren, maar er zijn ook grote bedrijven met meer ervaring, waar het ietjes meer kost maar dat u ook beschikt over betere isolatie en garantie als er zich problemen voordoen. Ook zal een vakman uit de regio voordeliger zijn, dan een vakman die verder moet reizen. Allemaal factoren om rekening mee te houden. Om een beeld te geven, hier een aantal gemiddelde prijzen voor geluidsisolatie. Wilt u een plafond isoleren, reken dan op ongeveer €45,- tot €55,- per vierkante meter, voorzetwanden met geluidsisolatie worden gemiddeld geplaatst voor €65,- tot €75,- per vierkante meter inclusief afwerking en wil je de vloer geluidsisolerend maken, reken dan op ongeveer €18,- per vierkante meter.

Gratis en vrijblijvend offertes ontvangen

Gekozen voor geluidsisolatie? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is geluidsisolatie de beste optie.

Met offertes en advies van ervaren isolatiespecialsten, komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor geluidsisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

U wilt geluidsisolatie door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN